Nederlandse Modelbouw en Luchtvaartsite

Dutch Modelling and Aviation

In Memoriam

Klaas Willem Jonker
(Wilko)
† 30 april 2018

Op maandag 30 april 2018 is Wilko Jonker na een lang ziekbed overleden op de leeftijd van 58 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. De Nederlandse militaire lichtvaart en plastic modelbouw waren zijn hobby en op deze website heeft hij alle kennis die hij in de vele jaren daarover heeft verzameld gedeeld. Zijn hobby heeft hem tot in de laatste week van zijn leven af kunnen leiden van de voortwoekerende ziekte in zijn lijf. De contacten met andere hobbyisten waren een belangrijkste steun voor hem.

Deze website zal door verschillende mensen zo lang mogelijk in stand worden gehouden, zodat andere liefhebbers kunnen blijven profiteren van uitgebreide inhoud.

Links

Voorpagina

MLD-embleemKLu embleem

Deze website, een éénmans-hobbyproject is gewijd aan de Nederlandse Militaire Luchtvaart.
Doel is om (beknopte) informatie te verstrekken over alle vliegtuigtypen, die in Nederlandse Militaire Dienst zijn of zijn geweest.

Daarnaast is, waar mogelijk, ook aandacht besteed aan eventueel beschikbare modellen, reviews, modelbouw add-on, decals en verder (vooral uitwendige) kleuren.
Door de steeds doorgaande ontwikkelingen is deze lijst is niet altijd up-to-date.
Het is de bedoeling dat geregeld meer en meer informatie wordt geplaatst of bijgewerkt.

Op nimh-beeldbank.defensie.nl zijn veel (oude) foto's online beschikbaar gemaakt met de mogelijkheid om ze in te sluiten.
Ik heb op mijn website dankbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheid vooral om voorbeelden en details weer te kunnen geven op deze website.

Naast foto's van door mijzelf gebouwde modellen zijn er ook een aantal foto's van modellen gebouwd door mijn modelbouw-vrienden Peter Banis en Adri Kleijn, waarvoor mijn dank, opgenomen.

De kleurenschema's zijn vooral bedoeld ter illustratie en zijn een benadering van de werkelijkheid.

Mocht u aanvullingen, opbouwende kritiek en dergelijke hebben of behoefte aan een kleurenschema zonder mijn naam er door heen, schroom niet en geeft het door via mijn Contact pagina.

Alvast veel leesplezier!