Nederlandse Modelbouw en Luchtvaartsite

Dutch Modelling and Aviation

In Memoriam

Klaas Willem Jonker
(Wilko)
† 30 april 2018

Op maandag 30 april 2018 is Wilko Jonker na een lang ziekbed overleden op de leeftijd van 58 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. De Nederlandse militaire lichtvaart en plastic modelbouw waren zijn hobby en op deze website heeft hij alle kennis die hij in de vele jaren daarover heeft verzameld gedeeld. Zijn hobby heeft hem tot in de laatste week van zijn leven af kunnen leiden van de voortwoekerende ziekte in zijn lijf. De contacten met andere hobbyisten waren een belangrijkste steun voor hem.

Deze website zal door verschillende mensen zo lang mogelijk in stand worden gehouden, zodat andere liefhebbers kunnen blijven profiteren van uitgebreide inhoud.

Historie

De Albatros C.VII, een tweepersoons verkenner, was een doorontwikkeling van de teleurstellende Albatros C.V.  Het was uitgerust met de betrouwbaarder Benz Bz.Vi motor van 160 pk.
Het was in zekere zin gelijk aan dit type, maar dan met een betere en betrouwbaarder motor en verdere verfijning van de stuurvlakken, waardoor het toestel beter handelbaar werd.

 

Technische gegevens
Afmetingen:
Lengte: 8,7 m Spanwijdte: 12,78 m
Hoogte: 3,6 m Vleugeloppervlak: 43,4 m2
Gewichten:
Leeggewicht: 989 kg Max. startgewicht: 1550 kg
Prestaties:
Max. snelheid: 170 km/u Stijgsnelheid: 192 m/min
Vliegbereik: 3,3 uur Plafond: 5000 m
Overig:
Motortype: Eén Benz Bz-IV van 200 pk
Bemanning: Twee man: één vlieger plus één waarnemer
Bewapening: Eén vaste, voorwaartse vurende Spandau 7,9 mm LMG 08/15 mitrailleur plus één draaibare 7,9 mm Parabellum MG14 mitrailleur voor de waarnemer; Circa 90 kg bommenlast.