Nederlandse Modelbouw en Luchtvaartsite

Dutch Modelling and Aviation

In Memoriam

Klaas Willem Jonker
(Wilko)
† 30 april 2018

Op maandag 30 april 2018 is Wilko Jonker na een lang ziekbed overleden op de leeftijd van 58 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. De Nederlandse militaire lichtvaart en plastic modelbouw waren zijn hobby en op deze website heeft hij alle kennis die hij in de vele jaren daarover heeft verzameld gedeeld. Zijn hobby heeft hem tot in de laatste week van zijn leven af kunnen leiden van de voortwoekerende ziekte in zijn lijf. De contacten met andere hobbyisten waren een belangrijkste steun voor hem.

Deze website zal door verschillende mensen zo lang mogelijk in stand worden gehouden, zodat andere liefhebbers kunnen blijven profiteren van uitgebreide inhoud.

Albatros B.III

Historie

Dit type was ontwikkeld uit de succesvolle B.II en was iets kleiner. De vliegers gaven het algauw de bijnaam "Blaue Maus" 
De piloot had nu mogelijkheid om naar beneden te kijken, omdat men de vleugelconstructie van de Nieuport  (deze had een smallere ondervleugel) had toegepast. 
De romp, geheel van hout, was van dezelfde constructie als de voorgangers. Het landingsgestel onderging geen wijzigingen.

 

Technische gegevens
Afmetingen:
Lengte: 7,8 m Spanwijdte: 11 m
Hoogte: - m Vleugeloppervlak: - m2
Gewichten:
Leeggewicht: - kg Max. startgewicht: - kg
Prestaties:
Max. snelheid: 115 km/u Stijgsnelheid: - km/u
Vliegbereik: 4 uur Plafond: 3000 m
Overig:
Motortype: Eén Mercedes D-III van 120 pk
Bemanning: Twee man: één vlieger plus één waarnemer
Bewapening: .