Nederlandse Modelbouw en Luchtvaartsite

Dutch Modelling and Aviation

In Memoriam

Klaas Willem Jonker
(Wilko)
† 30 april 2018

Op maandag 30 april 2018 is Wilko Jonker na een lang ziekbed overleden op de leeftijd van 58 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. De Nederlandse militaire lichtvaart en plastic modelbouw waren zijn hobby en op deze website heeft hij alle kennis die hij in de vele jaren daarover heeft verzameld gedeeld. Zijn hobby heeft hem tot in de laatste week van zijn leven af kunnen leiden van de voortwoekerende ziekte in zijn lijf. De contacten met andere hobbyisten waren een belangrijkste steun voor hem.

Deze website zal door verschillende mensen zo lang mogelijk in stand worden gehouden, zodat andere liefhebbers kunnen blijven profiteren van uitgebreide inhoud.

Fokker C.VIIw

Historie

De Fokker C.VIIw werd door Fokker ontwikkeld na de mislukte Fokker C.Vw. Het toestel had als taak verkenning en voortgezette opleiding.
De toestel was in de toen door Fokker toegepaste bouwwijze van een met linnen beklede, gelaste staalbuisromp en houten vleugels samengesteld.
Tussen 1930 en 1932 werden er dertig stuks afgeleverd aan de MLD. Een aantal van deze toestellen waren nog in operationele dienst in mei 1940 en sommigen slaagden er in om naar Engeland te ontkomen.

 

Technische gegevens
Afmetingen:
Lengte: 9,55 m Spanwijdte: 12,9 m
Hoogte: 4,01 m Vleugeloppervlak: 37 m2
Gewichten:
Gewicht (Leeg): 1200 kg Max. start gewicht: 1700 kg
Prestaties:
Kruissnelheid: 130 km/u Max. snelheid: 160 km/u
Stijgsnelheid - m/min    
Plafond - m Vliegbereik: 800 km
Bemanning: Twee man: één vlieger plus één waarnemer/boordschutter
Motortype: Eén Lorraine Mizar van 280 pk
Bewapening: Twee mitrailleurs.